Jak na úklid po vánočním večírku?

Nesnášíte úklid po vánočním večírku? Ulehčete si ho!

Pro ty, koho večírek ještě čeká máme pár tipů, jak na to, abyste se z toho druhý den nezbláznili.

Mějte dost odpadkových košů. Jsou totiž ALFA OMEGA úklidu během večírku. Zajistěte dostatek odpadkových košů a pytlů na směs i tříděný odpad. Připomeňte lidem, že mastný nebo jinak špinavý odpad se netřídí!

Ubrousky, aneb. zachránci drobných nehod – mějte jich všude dostatek. Ubrousky na stůl dejte do komínku a krouživým pohybem zvrchu je od sebe oddělte. Lidem tak usnadníte cestu k sebrání pouze jednoho ubrousku místo deseti.

Pomocníci kolegové. Přidejte do týmu pár kolegů, kteří pomohou udržovat pořádek během večírku. Méně nepořádku = rychlejší úklid. Navíc to během večírku vypadá mnohem lépe.

Pozor na podlahu! Mějte snadno dostupný vysavač a prostředek na čištění skvrn na koberci. Je dost pravděpodobné, že se stane nehoda, na kterou ubrousek stačit nebude.

Zbytky jídla. Těm se prostě nevyhnete, ale můžete s nimi aspoň dobře naložit. Připravte si krabičky a jídlo dejte do lednice co nejdřív. Druhý den jako když najdete 😉!

Dodržování těchto věcí by vám mělo ubrat trochu nervů, kterých je s organizací vánočních večírků v kancelářích i mimo ně opravdu dost.

Pohodové svátky!