Nejšpinavější období pro kanceláře je tu! Jak na nechutnou, městskou zimu?

Je známo, že vůle lidí chodit do práce se snižuje s venkovní teplotou. Představa, že v takový den přijdete do špinavého prostředí je otřesná. Jako na potvoru je zima ve městě nejnáročnějším obdobím na udržení čisté kanceláře. Není tedy moc lepších nápadů, než se právě teď zasoustředit na pořádný úklid!

Jelikož my úklid děláme, dám vám 3 tipy jak na to.

Vstup je nejdůležitější!

Absolutní pozornost patří vstupním prostorám. Vstup je místem, kde se hromadí všechno, o čem každý pražák nemluví v zimě jinak než o městské s***ce.
Koberce a rohožky vám pomůžou směs soli, bahna a vody zachytit. Navíc předejdete pádům uspěchaných manažerů, kteří každé ráno běží životní závod od dveří k výtahu.
Rohožky či koberce budou špinavé a tak to prostě je, ale nebojte, vyčistit je není zas takový problém.

Tady jsou 4 kroky jak vyčistíte rohožku od zimní soli.

  1. Vyprášit – vemte ji ven a pořádně ho vyklepejte od soli.
  2. Vysát – důkladně vysajte a zbavte koberec zbytku nečistot.
  3. Vyčistit octem – sůl je zásaditá, takže k její odstranění potřebujete něco kyselého. Smíchejte vlažnou vodu s octem a nastříkejte na koberec.
  4. Nechte vyschnout.

Dopřejte kolegům aspoň trochu světla

Okna pouští do kanceláře světlo, kterého už tak máme v zimě nedostatek. Pokud jsou špinavá a skoro přes ně není vidět, odepíráte kolegům mnohdy to jediné světlo, které můžou přes den vidět. Za to určitě nepoděkují! Okna by se měla čistit alespoň 2x ročně a to z obou stran.

Větrejte.

Zavřená okna a topení na max – to je kombinace, která prospívá nejen zimomřivým kolegům, ale i prachu a plísním. Ty potom často způsobují celofiremní nemocenské dovolené. Není nic jednoduššího než párkrát za den otevřít okno a vysvětlit kolegům, že je to pro jejich dobro. Pokud z nějakého důvodu nemůžete okna otevírat, je na snadě pořídit čističku vzduchu.

Udržet v zimním období perfektně čistou kancelář může být náročnější, pokud ale budete věnovat pozornost vstupu, oknům a přísunu čerstvého vzduchu věřte, že se vám bude v kanceláři fungovat mnohem lépe.

Filip z Klira